O’ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA CHET ELLIK FUQAROLARINING MEHNAT HUQUQLARIGA DOIR MUAMMOLAR VA ULARNI HAL QILISHDA XORIJ TAJRIBASI - Marjona Norboyeva Bahodirovna (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O'zbekiston Respublikasida chet el fuqarolarining mehnat huquqlari bilan bog'liq muammolar va muammolar ko'rib chiqilgan. Unda mavjud adabiyotlar har tomonlama tahlil qilinadi, chet ellik ishchilar duch keladigan asosiy muammolar aniqlanadi, ushbu masalalarni hal etish bo'yicha xorijiy davlatlarning tajribalari ko'rib chiqiladi va O'zbekistonda chet el fuqarolarining mehnat huquqlarini yaxshilash bo'yicha tavsiyalar beriladi. Tadqiqot huquqiy hujjatlar, akademik tadqiqotlar va hisobotlarga asoslanib, mavzuni to'liq ko'rib chiqishni taklif qiladi.