ПАХТА-ТЎҚИМАЧИЛИК КЛАСТЕРЛАРИ АСОСИДА ТАДБИРКОРЛИК ФАОЛИЯТИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ ИМКОНИЯТЛАРИ ВА ИСТИҚБОЛЛАРИ - Muxitdinov Shuxrat Ziyavitdinovich; Otamirzayev Abduqobil Abdurashid O’g’li; Abduvaliyev Boburshox Ulug’bek O’g’li (Journal of new century innovations, 2023)
Мамлакатимизнинг саноат тармоқлари ичида энг катта қўшимча қиймат яратиш бўйича пахта-тўқимачилик саноати алоҳида аҳамият касб этади. Шунингдек, тўқимачилик саноати аҳоли бандлигини таъминлашнинг етакчи соҳаларидан бири ҳисобланади. Ишлаб чиқариш соҳасининг ўзида деярли 7000 та корхонада 200 мингдан ортиқ ишчи-ходимлар меҳнат қилаётганлиги юқоридаги фикримизнинг далилидир. Пахта-тўқимачилик саноати Наманган вилояти саноатининг энг ривожланган тармоқларидан бири ҳисобланади. Вилоят учун бу тармоқни янада ривожлантиришнинг муҳимлиги, биринчи навбатда маҳаллий хом-ашё базасининг мавжудлиги, шунингдек, нисбатан юқори меҳнат сиғимлилиги билан боғлиқ. Бу эса бандлик ва аҳолининг турмуш даражасини ошириш каби муаммолар ечимини топиши нуқтаи назаридан ҳам муҳим аҳамият касб этади.