ZARYADLANGAN DILATON QORA TUYNUKNING ANALITIK YECHIMI VA KVAZI-DAVRIY HARAKATI - Jalolova Ziyodaxon Maxmudjon qizi; J.Rayimboyev (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya: Event Horizon Teleskopi tomonidan olib borilgan ulkan yutuq bilan turli qora tuynuklarning nazariy tahlili har qachongidan ham muhimroq bo'ldi. Ushbu maqolada, ikki vaqtli shkala usuli yordamida o'murtqa mintaqadagi zaryadlangan dilaton qora tuynuk oqimining ikkinchi darajali asimptotik analitik yechimi dinamika nuqtai nazaridan qurilgan.