O`ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA KICHIK BIZNES VA XUSUSIY TADBIRKORLIKNI RIVOJLANTIRISH YO`NALISHLARI - A.A.Qodirov; Aslonov Nasillo Jabborovich (Journal of new century innovations, 2023)
Tadbirkorlikning qaror topishi natijasida aholida pul daromadlari shakllanadi. Shuning uchun tadbirkorlik faoliyatini samarali tashkil etish uchun turli usullar bilan qoʼllab-quvvatlashimiz zarur. Bu bilan nafaqat aholi pul daromadlarini oshirishga, balki mamlakat iqtisodiyotini barqarorlashtirishga erishiladi. Kichik biznes bu iqtisodiyotning yangi va quyi pogʼonadan shakllanib kelayotgan, bir soʼz bilan aytganda yosh tarmoq sifatida qaraladi. Ushbu tarmoqqa eʼtiborni kuchaytirish iqtisodiyotni tanglik holatidan chiqib ketishining eng toʼgʼri yoʼl boʼlib xizmat qiladi.