TERAPIYA FANINI O’QITISHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNING O’RNI - Tadjibayeva Zulayho Radjapbayevna (Journal of new century innovations, 2023)
Ushbu maqolada terapiya fanini o’qitishda zamonaviy pedagogik texnalogiyalarning o’rni va ahamiyati,zamonaviy asbob-uskunalardan unumli foydalangan holda o’sib kelayotgan bo’lajak kadrlarni har tamonlama yetuk mutaxassis sifatida shakllantirishning usul hamda vositalari haqida so’z boradi.Jamiyatimiz taraqqiyoti bevosita innavatsion omillarga bog’liq.Bu esa o’z navbatida saviyali va sifatli ta’limni talab qiladigan jarayondir. Sog’liqni saqlashning samaradorligini oshirish bilan birinchi navbatda malakaviy tibbiyot xodimlarini tayyorlash tizimini yangicha ko’rinishga keltirish muhimdir..Tibbiy ta’limda kadrlarni tayyorlashda yangi pedagogik texnalogiyalar,muammoga yo’naltirilgan o’qitish,klinik vaziyatlar,axborot kommunikativ va kompyuter asosida o’qitish tizimi yo’lga qo’yilgan.