“ONIX” АВТОМОБИЛИДА ВОДОРОД ЁНИЛҒИСИДАН ФОЙДАЛАНИШНИНГ ИҚТИСОДИЙ САМАРАДОРЛИГИ - Насиров Илхам Закирович; Рахмонов Хуршидбек Нурмухаммад ўғли; Обиджонова Гулизебо Шухратбек кизи (Journal of new century innovations, 2023)
Аннотация. “Onix” автомобили двигателининг таъминлаш тизими водород газига ўтказилган. Бунда йиллик иқтисодий самарадорлик 13589000 сўм, харажатларни қоплаш муддати 2,52 йил ва самарадорлик коэффициенти 0,40 ни ташкил этди. Бундан ташқари двигателда аралашманинг тўлиқ ёниши натижасида солиштирма ёнилғи сарфи 15-20 % га камаяди, двигателнинг қувватни 10-15 % га ортади ҳамда ишланган газларнинг таркибидаги углерод оксиди СО 40-50% га камаяди.