МАҲАЛЛИЙ ХОМ-АШЁ ЛОГОН БЕНТОНИТ ГИЛИНИНГ ФИЛЬТРАЦИЯ КОЭФФИЦИЕНТИНИ АНИҚЛАШ - Мурадов Хамидулла Хабибуллаевич (Journal of new century innovations, 2023)
Аннотация: Ушбу мақолада логон бентонит гилининг филтрация жараёнига таьсири кўрсатиб ўтилган. Грунтли иншоотларда фильтрация жараёнини ўрганиш ва камайтириш бўйича Республикамизда бир қанча ишлар олиб борилган. Масалан, Республикамизнинг охирги йирик ўзлаштирилган худудлари Мирзачўл ва Қарши чўлларида бутун суғориш тизимларининг 90%дан ортиқ қисми хар хил қопламалар билан қоплапниб фильтрация исрофини маълум даражада камайишига эришилган