DUNYO MIQYOSIDA TERMITLAR BO‘YICHA OLIB BORILAYOTGAN ISHLARNING TAQQOSLASH - Qurbonova Nilufar (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola butun dunyo bo'ylab termitlar qaratilgan turli tadqiqot harakatlari keng qamrovli umumiy beradi. Termitlar ekotizimlarda muhim rol o'ynaydi, ularning ozuqa moddalarining aylanishiga ta'siridan tortib ekotizim muhandislari roliga qadar. Ushbu qiyosiy tahlil turli mintaqalardagi termit tadqiqotlarining asosiy mavzulari, metodologiyalari va topilmalarini ajratib ko'rsatishga, ushbu ajoyib ijtimoiy hasharotlarning global ahamiyatini yoritishga qaratilgan.