HIMOYALANGAN TUPROQQA BERILADIGAN MINERAL O’G’ITLAR KONSENTRATSIYASINI VA MIKROIQLIM KO’RSATKICHLARINI AVTOMATIK BOSHQARISH TIZIMINI ISHLAB CHIQISH - Salohiddinov Hikmatillo Hakimjon o’g’li; Usmonov Fazliddin Sapoxon o’g’li; Imomnazarova Feruza G’ulom qizi; Abdurahmonov Nodirjon A'zamjon o’g’li (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya. Himoyalangan tuproqqa beriladigan mineral o’gitlar konsentratsiyasini va mikroiqlim ko’rsatkichlari avtomatik boshqarish tizimini ishlab chiqish masalalariga bag’ishlangan qishloq xo’jaligida himoyalangan yer sabzavotchiligi va uni yaxshilash tadbirlar turlari, issiqxonalar turlari haqida umumiy ma’lumotlar, ularni qo’llash shartlari hamda afzalliklari, himoyalangan tuproq inshootlarida fizik ko’rsatkichlarini boshqarish va avtomatlashtirish masalalari keltirilgan. boshqaruv ob’yekti haqida ma’lumotlar, issiqxonalarning sug’orish tarmoqlari, isitish usuli va texnikasini tanlash, himoyalangan tuproqqa beriladigan mineral o’g’itlar konsentratsiyasini va mikroiqlim ko’rsatkichlarini ABTni ishlab chiqish, avtomatik boshqaruv tizimlarida qo’llanuvchi texnik vositalarini tanlash, issiqxonalarni avtomatlashtirishning funksional-texnologik sxemasi, loyihalangan tizimning turg’unligini aniqlash masalalari ishlab chiqilgan.