O’RTA TA’LIM MAKTABLARNING BOSHLANG’ICH TA’LIM SINFLARIDA INFORMATIKA VA AXBOROT TEXNOLOGIYALARI FANINI O’QITISHDA MUAMMO, YECHIM VA TAKLIFLAR - Kodirov Akbar Shuxratovich; Choriyeva Xursanoy Xusanovna; Mirqobilov Bekzod Abdulla o’g’li (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada 2023-2024 o’quv yili o’rta ta’lim maktablarining boshlang‘ich sinflarda “Informatika va axborot texnologiyalari” fani dars mashg’ulotlari joriy etilgan. Keyingi o’quv yillarda “Informatika va axborot texnologiyalari” fani bo’yicha dasturlar ishlab chiqilmaganligi, darsliklarni yo’qligi, boshlang’ich sinf o’qituvchilarni AKT savodxonligini yetarli darajada emasligi va maktablarda bu fanni o’qitish bo’yicha maxsus kompyuter xonalarning mavjud emasligi haqida fikr yuritilgan. Bu muammolarni bartaraf etish bo’yicha o’z takliflarimizni berib o’tganmiz.