MUHANDISLIK MUAMMOLARINI HAL QILISH UCHUN GIDRAVLIKANI FAN SIFATIDA SHAKLLANTIRISH VA RIVOJLANTIRISH - Sabirova Shoista Mirayupovna (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya: Gidravlika, fan nuqtai nazaridan, turli xil tabiiy va texnogen sharoitlarda suyuqlikning mexanik harakati bilan bog‘liq masalalarni o‘rganadi. Suyuqlik uzluksiz va bo‘linmas jismoniy jism sifatida ko‘rilganligi sababli, gidravlika ko‘pincha doimiy muhit mexanikasining bo‘limlaridan biri sifatida ko‘rib chiqiladi, unga maxsus jismoniy jism — suyuqlik ham kiradi.