MUHANDISLIK MUTAXASSISLARINI FUNDAMENTAL TAYYORLASHDA"GIDRAVLIKA" FANINING ROLI - Sabirova Shoista Mirayupovna (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya: Gidravlikani turli xil amaliy fanlar uchun asosiy nazariy fan deb atash mumkin, uning yordamida jarayonlar, gidravlik mashinalar va gidravlik pnevmoyuritmalarning ishlashi o‘rganiladi. Inson amaliy faoliyatida turli xil gidravlik mashinalar va mexanizmlardan keng foydalanish gidravlikani ilmiy va texnologik taraqqiyotni ta‘minlaydigan eng muhim fanlardan biriga aylantiradi.