SUVNI IST‘EMOLCHIlLARGA UZATISHDA GIDRO ZARBALARNI BARTARAF ETISH CHORALARI TO‘G‘RISIDA - Sabirova Shoista Mirayupovna (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya: Kuchli bosimning takroriy ta‘siri hatto eng kuchli va ishonchli quvur liniyasini ham yo‘q qilishi mumkin. Kundalik hayotda ko‘pincha isitish yoki suv ta’minoti tizimiga zarar etkazish uchun bitta suv zarbasining energiyasi etarli. Gidro zarbasidan hosil bo‘ladigan deformatsiya xavfini kamaytirish uchun bir qator choralarni ko‘rish kerak: loyihalshdan boshlab quvur liniyasini o‘rnatishda barcha qoidalari va talablariga rioya qilish juda muhimdir. Suv ta’minoti quvurlari va uskunalarini muntazam ravishda tekshirish katta ahamiyatga ega.