CHIRCHIQ VOHASI O’NG BETIDA RIVOJLANGAN LYOSSIMON JINSLAR GENEZISI - Gulomova Laylo Saloxiddin qizi (Journal of new century innovations, 2022)
Chirchiq sanoat hududini o’rganish ishlari dastavval 19 asrning birinchi yarmida boshlanib va xozirgi kungacha davom etmoqda. Hududning geologik tuzilishini o’rganishda salmoqli darajada hissa qo’shgan geologlar Z.M.Artyomova, N.P.Vasilkovskiy, G.A.Belenkiy, M.G.Kalabin, N.F.Bezobrazova va V.A.Zxarovich va boshqalardir.