GAR JAFOKIM, GAR VAFO ... - Yoqubova Muhayyo Nasibjon qizi (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya: mazkur maqolada Alisher Navoiyning "Xazoyin ul-maoniy" toʻplami tarkibiga kiruvchi "Favoyid ul-kibar"dagi 344-gʻazal tahlili keltiriladi. Unda shoirning bu gʻazalni nima maqsadda yozgani, qanday ma'nolarni anglash mumkinligi toʻgʻrisida fikrlar aytiladi.