MAMLAKAT BANKLARINING RAQOBATBARDOSHLIGINI OSHIRISH YO’LLARI - DIYORBEK SULTONOV ADHAM O’G’LI (Journal of new century innovations, 2024)
Mamlakat iqtisodiyotining raqobatbardoshligini oshirish, sanoat korxonalarining bankrotlik sabablarini chuqur oʼrganish hamda bankrotlikni oldini olib, oʼz vaqtida bartaraf etishdan iborat. Har bir korxona uchun raqobat kuchayishi sharoitida oʼzining raqobatbardoshligini saqlab qolish va oshirish vazifasi birinchi oʼringa chiqadi. Mazkur maqolada korxonalarni moliyaviy-iqtisodiy qoʼllabquvvatlash, sogʼlomlashtirish va ragʼbatlantirish mexanizmlari, iqtisodiyotni modernizatsiya qilish sharoitida iqtisodiy nochor korxonalarni ragʼbatlantirish masalalari koʼrib chiqiladi. Raqobatbardoshlikni oʼrganish mikroiqtisodiyotning asosiy tamoyillari, sanoat iqtisodiyoti va sanoat bozorlari iqtisodiyoti, birinchi navbatda, xoʼjalik yurituvchi subʼektlarning xatti-harakatlari va sanoat tashkilotining xususiyatlari bilan bogʼliq boʼlgan bilimlarni nazarda tutadi.