ORQA MIYA NERVLARINI HOSIL BO`LISHI - Jo’rayeva Komila Rustamjon qizi; Nurimova Dilorom Majidovna (Journal of new century innovations, 2024)
Annootatsiya. Ushbu maqola asab tizimining ushbu muhim tarkibiy qismlarining rivojlanishi, tuzilishi va funktsiyalariga oydinlik kiritib, o'murtqa asab shakllanishining murakkab jarayonini o'rganadi. Tadqiqot embriologik kelib chiqishi, molekulyar signalizatsiya yo'llari va orqa miya nervlarining umumiy arxitekturasini o'rganadi. Mavjud adabiyotlarni sintez qilish orqali ushbu maqola orqa miya nervlarini shakllantirish mexanizmlari haqida to'liq tushuncha berishga qaratilgan.