FAOLIYATNI RIVOJLANTIRISH VA INSON RESURSLARINI BOSHQARISHNING ENG MUHIM XUSUSIYATLARI VA ULARNING AHAMIYATI - Razakov Timur Rustamovich (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya: Zamonaviy dunyoda yuqori texnologiyalarning rivojlanishi va globallashuvning kuchayishi mukammal raqobat bozorining shakllanishiga olib keladi, bu yerda korxonaning muvaffaqiyati va rentabelligi ko'plab omillarga bog'liq. Biroq, korxonalarda hosildorlikni oshirish endi faqat miqdoriy ko'rsatkichlarni oshirish orqali mumkin emas. Korxonaning muvaffaqiyatli ishlashi uchun xodimlarning mehnat samaradorligini oshirish, inson salohiyatini shakllantirish, xodimlarni rivojlantirish dasturlarini ishlab chiqish va amalga oshirish kerak. Ushbu muammolarni hal qilish uchun vazifalarning ko'p funktsionalligi, murakkabligi va ko'p qirraliligi bilan ajralib turadigan va xodimlarni boshqarishda innovatsion yondashuvlardan foydalanadigan xodimlarni boshqarish xizmatlari yaratiladi.