MAPLE TIZIMINING FUNKSIYA VA OPERATORLARI, SIMVOLLI HISOBLASHLAR - B.B. Ahmedov; S.O. Jo`rayev (Journal of new century innovations, 2022)
Matematikada boʼlgani singari Maple tizimida ham funksiya tushunchasi asosiy tushunchalardan biri boʼlib hisoblanadi. Funksiya boshlangʼich maʼlumotlarni (funksiya parametrlarini) oʼzgartirish natijalarini qaytaradi. Maple juda koʼp biriktirilgan funksiyalarga ega. Ifodalarda funksiya nomi va qavs ichiga olingan parametrlari bilan koʼrsatiladi. Maplening standart funksiyalari Basic va Turbo Pascal dasturlash tillarining standart funksiyalari kabi ishlatiladi. Masalan sqrt(5) kvadrat ildizni hisoblash funksiyasidir.