DENGIZKO‘L KO‘TARILMASIDAGI KARBONAT RIFLI FORMATSIYASINING YOSHINI ANIQLASHDA MARJONLARNING AHAMIYATI - Mallayev Shamshod Obidjon o‘g‘li (Journal of new century innovations, 2024)
Janubiy-G‘arbiy O‘zbekistonda neft va gaz konlari bo‘yicha izlanuv va qidiruv ishlarining asosiy ob’ekti yura karbonat formatsiyasi bo‘lib kelmoqda. Paleontologik – stratigrafik tadqiqotlar esa neft va gaz konlarini qidiruv ishlarining samaradorligini oshirishda katta ahamiyat kasb etadi. Huddi mana shu tadqiqotlar qidiruv ishlari olib borilayotgan hudud chegaralarini aniqlashga yordam bergani holda, ular yana noantiklinal guruhiga taalluqli tutqich-maydon va uchastkalarining joylanishini belgilash va qazilma karbonat qatlamlar tanasidagi riflarni aniqlashni ta’minlaydi.