'' BOSHLANG‘ICH SINF OʻQUVCHILARINI OʻQISH VA MATNNI TUSHUNISHGA OʻRGATISHNING NEYROPEDAGOGIK ASOSLARINI TAKOMILLASHTIRISH MODELI'' - Sotivoldiyeva Sarvinoz Qahramon qizi (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya. O‘quvchining o‘qish qobiliyati rivojlangani sari aqliy komil va axloqiy barkamol bo‘lib boradi, unda esa asosiy omillarni yaratuvchi o‘qituvchi bo‘ladi. Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining o‘qish malakalarini rivojlantirish va uning asosiy bosqichlari haqida so‘z yuritilgan.