SAMARQAND SHAHRIDA ICHIMLIK SUVINI ZARARSIZLANTIRISH - Maxmanazarov G‘afur Axnazarovich; Tursunova Muxlisa Akmal qizi; Bahtiyorova Marjona Akmal qizi; Tolibov Bekzod G'olib og'li (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada respublika aholisini toza ichimlik suvi bilan taʼminlash va mavjud oqova suvlardan foydalanish masalalari yoritib berilgan. Hozirgi kunda ichimlik suvi, uning ifloslanishi va ifloslangan suvlarni tozalash hamda oqova suvlarni zararsizlantirish dolzarb muammolardan biri hisoblanadi. Mavjud suv resurslaridan oqilona foydalanish va mavjud kamchiliklarni bartaraf etish borasida taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.