ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИ ЕР ҚАЪРИДАН ФОЙДАЛАНГАНЛИК УЧУН СОЛИҚ ТОРТИШНИНГ ЗАРУРИЯТИ - Аллабергенов Муҳаммадали Русланбек ўғли (Journal of new century innovations, 2024)
Аннотация: Мазкур мақолада рентабеллиги паст бўлган конларни хўжалик фаолиятига жалб қилиш соҳасида мавжуд бўлган муаммолар, табиий бойликлар учун солиқ ставкаларининг юқрорили, мамлакатимизга хорижий инвесторларини жалб қилишда солиқларнинг роли ва табиий бойликларни ўзлаштириш бўйича жорий қилиниши лозим бўлган енгилликлар тўғрисида таклиф ва тавсиялар шакллантирилган.