MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA TA’LIMIY FAOLIYATLARNI TASHKIL ETISHDA INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISH - Ashurov Sherali Ibragimovich (Journal of new century innovations, 2024)
Ushbu maqola ta'lim tashkilotlarida ta'limiy faoliyatni tashkil etishda interfaol metodlardan foydalanishning ahamiyatini muhokama qiladi. Ta'limning nutqiy rivojlanishini, o'quvchilarning ma'naviy va amaliy qobiliyatlarini oshirishni va ularning o'zlashtirilganlik darajasini oshirishni maqsad qiladi. Maqola interfaol metodlarning o'quv jarayonida o'quvchilarga qatnashish, ularning fikr va mulohazalarini ifodalash va tahlil qilishga imkon berish uchun qanday muhim bo'lishini ta'kidlaydi. Bu qo'llanmani o'quvchilar bilan birga ishlash, guruh ishlari, texnologiyalardan foydalanish, maqolalar va ma'lumotlar almashish, ta'limiy ekskursiyalar va amaliyotlar, proyektlar va ilmiy tadqiqotlar kabi interfaol metodlar misollanadi. Ushbu interfaol metodlar o'quvchilarning aktivlik darajasini oshirish, ularning o'rganishni ko'paytirish va o'z fikrlarini ifodalashlariga imkoniyat yaratish uchun juda foydali bo'ladi