ХИТОЙ ТИЛИДА АТАМАЛАРНИНГ ЯСАЛИШ ХУСУСИЯТЛАРИ - Зиятова Барно Баходировна (Journal of new century innovations, 2024)
Аннотация. Маълумки, ҳар бир тилдаги сўзлар бир неча маънога эга бўлади. Кўп маъноли сўзларнинг аниқ маъноси матн таркибида аниқланади. Бундай сўзлар нутқнинг таъсирли, жонли, ихчам ва бадиий бўлишида катта ўрин тутади. Шу билан бирга, ҳар бир тилда ўзининг ишлатилиши доирасига кўра чекланган, асосан, бир маънога эга тушунчани ифодалайдиган тушунчалар ҳам бўлади. Бундай сўзлар, фан - техника, санъат сиёсат, тил ва адабиёт, ҳунармандчилик каби турли соҳаларда учрайди. Бу соҳаларда ҳамма диққат борлиқни фақат мантиқ жиҳатдан билишга қаратилган. Шунинг учун фан – техника, сиёсат соҳаларда сўзларнинг ниҳоятда аниқ бўлиши талаб қилинади. Суд ва юридик соҳалар ҳам бундан истисно эмас.