TOGʻAY MUROD ASARLARIDA MAQOL JANRINING NASRDAGI OʻRNI VA TA’SIR DOIRASI - Abdumurod Tilavov (Journal of new century innovations, 2024)
Annоtatsiya: Ushbu maqolada, badiiy asarda folklor an’analarining oʻziga xos janr xususiyatlari Togʻay Murod ijodi misolida oʻrganildi. Shuningdek maqol janrining nasrdagi oʻrni va ta’sir doirasi, oʻziga xos xususiyatlari tahlil qilindi. Maqollar ijtimoiy taraqqiyotning barcha bosqichlarida, yetakchi pafos turi sifatida adabiyot va san’atda oʻz oʻrniga ega. Shu boisdan maqollarning badiiy asarlardagi ta’sir doirasi ko’rib chiqildi.