EKOLOGIK TURIZIMNI RIVOJLANTIRISH AHAMYATI VA AFZALLIKLARI - Karabayeva Zumrat Tairovna; Boboqulov Jahongir Abdiraim o'g'li; Mirzaliyev Diyorbek Shavkatovich (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ekologik turizmni rivojlantirishning ahamiyati va afzalliklari ko'rib chiqiladi. Tabiiy hududlarga barqaror va mas'uliyatli sayohat qilishga qaratilgan ekoturizm mahalliy jamoalarga katta foyda keltirishi, atrof-muhitni muhofaza qilishni rag'batlantirishi va sayohatchilar uchun noyob tajribalarni taqdim etishi mumkin. Maqolada ekoturizmning turli usullari va amaliyotlari ko'rib chiqiladi va uning iqtisodiyotga ham, atrof-muhitga ham ijobiy ta'siri haqida dalillar keltirilgan. Muhokamada ekoturizmni doimiy qo'llab- quvvatlash va targ'ib qilish zarurligi, shuningdek, uning har qanday salbiy ta'sirini yumshatish choralari ta'kidlangan. Maqola siyosatchilar, turizm operatorlari va sayohatchilarga ekoturizm amaliyotini yanada rivojlantirish va takomillashtirish bo'yicha takliflar bilan yakunlanadi.