NEFT VA GAZ QAZIB OLISH KOEFFITSIYENTLARINI ANIQLASHGA DOIR MULOHAZALAR - Sultonov Shuxrat Adxamovich; Boliyev Elibek Doniyor o‘g‘li; Eshturdiyev Temurbek Diyor o‘g‘li (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada neft va gaz qazib olish koeffitsiyentlarini aniqlashga doir mulohazalar qisqacha muhokama qilingan. Jumladan Neft va gaz olish koeffitsiyentiga tabiiy omilllar ta’siri, qazib chiqarishni tanlangan sistemasi ta’sirini natijalari, Neft oluvchanlik koeffitsiyentini tabiiy ishlash rejimi, kollektorlarning litologo-fizik tasnifi va ularni har xilliligi, neftni tarkibi, uyumni turi, neft qazib oladigan quduqlarni joylashish sistemasi va quduqlar to‘rini zichligi, qatlamga ta’sir qilish usullari, qazib chiqarishni jadallashtirish kabi masalalarga atroflicha to‘xtalib o‘tilgan.