ARPA DONIDAN SHIFOBAXSH QAXVA TAYYORLASH - Jahbaraliyev Qudratillo Raxmatillo o‘g‘li; Saksonboyeva Mushtariy Lochinbek qizi; To‘xtasinova Rayxongul Avazbek qizi; Bekmirzayeva Gulxayo Mirzohodjon qizi (Journal of new century innovations, 2024)
Annotasiyasi: Arpani halq xo‘jaligidagi ahamiyati ma’lum o‘rinni egallab, asosan chorva mollari uchun ozuqa va pivobop navlari donidan pivo ishlab chiqarishda hamda yirik donli navlaridan oziq - ovqat sanoatida yorma tayyorlanadi. Pivo sanoati uchun arpaning donidagi oqsil kam bo‘lishi va ekstraktiv quruq modda ko‘p bo‘lishi lozim.