TIJORAT BANKLARINI TO'LOVGA QOBILLIGINI TA'MINLASH YO'NALISHLARI - Shoimov Anvar Abduraxmon o'g'li (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqola Tijorat banklarini to'lovga qobilligini ta'minlash yo'nalishlari mohiyati, bank biznesining to`lovga qobilyati tashqi va ichki tahdidlar bank tizimining to`lovga qobilyat ko‘rsatkichlari, Markaziy bank tomonidan banklarning moliyaviy manfaatlarning himoyalanganlik darajasi masalalariga bag‘ishlangan bo‘lib, unda mamlakatdagi bank bozoridagi raqobat darajasi, Markaziy bank tomonidan bank faoliyatini tartibga solish va nazorat qilish sifatining darajasi, davlat bank tizimining kapitallashuv darajasi, moliyaviy xavfsizlik indikatorlari, jumladan, byudjet defitsiti, mamlakat milliy valyutasining barqarorligi tahlil qilingan. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida Markaziy bank tomonidan bank tizimining iqtisodiy xavfsizligini yaxshilash uchun amalga oshirilayotgan islohotlarga e'tibor qaratilgan.