O’ZBEKISTONDA MUHANDISLIK IJTIMOIY INFRATUZILMANI RIVOJLANTIRISH TENDENSIYALARI VA MUAMMOLARI - O’rolov Humoyun Erkin o’g’li; Abulqosimov Xasan Pirnazarovich (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya: Maqolada mamlakatni ijtimoiy iqtisodiy yuksalish uchun asosiy omil hisoblangan erkin muhandislik ijtimoiy infratuzilmani, rivojlantirish tendensiyalari va hozirdagi muammolarining nazariy asoslari yoritilgan. Bu o‘z navbatida xar bir viloyatni o‘zining mineral va resurs boyliklaridan kelib chiqqan holda, ishlab chiqarish kuchlarini joylashtirish va rivojlantirishni talab qilinadi. Ayniqsa kichik biznes va xususiy tadbirkorlik, eksport salohiyatini oshirish diversifikatsion siyosatni kuchaytirish mintaqalar iqtisodiyotini barqarorligini va mamlakatimizdagi hozirgi holati yoritib berilgan. O`zbekistonda muhandislik ijtimoiy infratuzilmasini rivojlantirish bugungi kunning dolzabr masalasi hisoblanadi. Bu orqali esa ta’lim, ishlab chiqarish va ijtimoiy sohadagi o‘zgarishlar uchun modellashtirishdan organik ravishda samarali foydalanish ta’minlanadi.