М.НЫЗАНОВНИНГ ИЖОДИЙ ЛАБОРАТОРИЯСИНИ ТАДҚИҚ ҚИЛИШ МАСАЛАСИГА - Байниязова Тазагул Қырқбаевна; Т.К.Байниязова (Journal of new century innovations, 2022)
Мақола М.Низановнинг ижодий лабораториясини ўрганишга бағишланган. Унда адибнинг «Таржимаи ҳолим» мемуарида, шунингдек интервьюларида, ҳикояларида ўз аксини топган муаллифнинг бадиий адабиётга қизиқиши, бошқа адиблардан ўрганиш тажрибаси, асарни ижод қилишдаги изланиш жараёнлари ўрганилади ва ёзувчининг ушбу йўналишдаги шахсий тажрибалари асосланади.