AYOL IJODKORLARNING ASARLARIDA SHARQ AYOLI QISMATI - Berdiyeva Nilufar Ibodullayevna , (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Suriya-Livan adibasi Gʼada as-Samman va oʼzbek adibasi Zulfiya Qurolboy qizi hikoyalarida inson taqdiri, xususan, Sharq ayoli qismati va uning ruhiyatiga taʼsiri masalasi haqida fikr yuritilgan. Jumladan, ikki millat adibalari ijodidagi “Derazadan moʼralardi tong”, “Yozsiz yil”, “Kuygan shahar”, Sammanning “Oxirgi qush qoʼriqchilari”, “Yolgʼizlik qurboni” kabi asarlarda ayol obrazining mushtaraklik jihatlari topib tahlil qilingan.