UYG’ONISH DAVRIDA TASVIRIY SAN’AT - Akbarova Rayhona Jamoliddin qizi (Journal of new century innovations, 2024)
Annotasiya: ushbu maqola butun jahonda keng tarqalgan nafis va qadimiy sanʼat turlaridan biri boʻlgan tasviry sa'nat fanini uygʻonish davridagi jarayoni toʻgʻrisida bir qator maʼlumotlarni yoritadi, hamda fanning uygʻonish davridagi jamiyat hayotidagi koʻp javhalarida takomillashuvini kashfiyotlar qolaversa ushbu davrdagi kashfiyotlar va oʻzgarishlari haqida maʼlumotlar berilgan.