G’O’ZANING O’SIMLIGINING ZARARLI ORGANIZMLARGA QARSHI KURASH USULLARI - Mahammadjonova Vazira (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiyasi: O’simliklar dunyosining xar bir turi vakillarida bo’lganidek, qishloq ekini g’o’zaning xam zararkunanda, kasallik va begona o’tlardan ximoya qilish dolzarb mavzu xisoblanadi. Ushbu maqolada g’o’zaning kelib chiqish tarixi, foydali xususiyatlari, zararli organizmlar (zararkunanda, kasallik va begona o’tlar) iga qarshi kurash usullari xaqida ma’lumotlar berilgan.