KORRUPSIYA - O‘ZBEK MILLATINING KUSHANDASI - Xalimjonov Elmurod Xalilbek o‘g‘li, (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada korrupsiya haqida tariximizga nazar soladigan bo’lsak, yozma manbalarda korrupsiya haqida eramizdan avvalgi Shumer podsholigi davrida eslatib oʻtiladi. Korrupsiya bizning kunlargacha yetib kelganligi shundan dalolat beradiki, boshqa illatlar kabi, uni ham tag-tugi bilan yoʻqotib boʻlmaydi. Hatto rivojlangan oʻarb davlatlari ham korrupsiyadan butkul xalos boʻlolmagan. Biroq jamiyat rivojiga xavf soluvchi korrupsiyaning oldini olish, unga qarshi kurashish Yer yuzidagi barcha davlatlarda hamisha va hamma zamonda davom etgan.