GAT TEXNOLOGIYALARI ASOSIDA KOSMIK SURATLARNI KLASSIFIKATSIYA QILISH - A.D.DO‘STMAMATOV,; Sh.S.Fayziyev , (Journal of new century innovations, 2022)
Аnnotаtsiyа: Mаqolаdа Guzar-Buxoro-Nukus-Beynu A380 avtomagistral yo‘lining Buxoro viloyatidagi 228-315 km Landsat kosmik suratining ArcGIS dasturida klassifikatsiya natijalari keltirilgan. Klassifikatsiya qilishda kosmik suratlarni joyda olingan ma’lumotlar asosida klasslarga bo‘lish va avtomatik karta yaratish ishlari olib boriladi. Hozirgi kunda klassifikatsiya qilish ENVI, ArcGIS, ERDAS IMAGINE va boshqa dasturlarda amalga oshiriladi.