COMPOUND WORDS AS THE PROCESS OF COMBINING NEW WORDS: FUNDAMENTAL CONCEPTS OF COMPOUND WORDS - ORZIQULOVA GULNOZA MAXMUDJON QIZI , (Journal of new century innovations, 2022)
Annоtatsiya: Ushbu tadqiqоtda ingliz, o’zbek va fransuz tillarida qo’shma so’zlarning kelib chiqishi, yangi qo’shma so’zlaring shakllanishi va ular haqidagi dastlabki qarashlarni о'rganildi. Shuningdek, ushbu maqolada qo’shma so’zlarning tilshunoslar tomonidan turli tillarda talqini va namunalari berib o’tilgan. Qo’shma so’zlar dunyodagi barcha tillar uchun muhim tushunchadir.