MUMTOZ MANBALARDA SHARH TUSHUNCHASINING TALQINI - To‘raqulova Mahliyo G‘ayrat qizi (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya: Sharhlab o‘qitish asrlar osha ilm o‘rganishda keng qo‘llanib kelingan. Mumtoz asarlarni sharhlab o‘qitish bugungi kunda dolzarb masala sanaladi. Mumtoz matn ustida ishlash, notanish so‘zlar lug‘atini tuzish, o‘quvchilarga mumtoz asarlardagi mazmun-mohiyatni yetkazish sharhlab o‘qitish asosida amalga oshiriladi. Ushbu maqolada sharhlab o‘qitishning ahamiyati, o‘ziga xos xususiyatlari va amaliy jihatlari haqida mulohazalar bildirilgan.