TIZIMLI QIZIL BO‘RICHA KASALLIGIDA YURAK SHIKASTLANISHINING CHASTOTASI VA TUZILISHINI ANIQLASH - Rustamova M.T.; Xaytimbetov J.Sh.; Narziev N.M. (Journal of new century innovations, 2024)
Tizimli qizil bo‘richa (TQB) - noma'lum etiologiyali tizimli avtoimmun kasalligi bo‘lib, tananing turli organlari va tizimlariga ta'sir qiluvchi keng ko‘lamli klinik ko‘rinishlar bilan tavsiflanadi. TQB uchun noqulay prognostik omillar yurak, buyraklar, markaziy asab tizimining shikastlanishi, gematologik krizlarning rivojlanishi va ikkilamchi antifosfolipid sindromi hisoblanadi.