KARAMNING ZARARLI ORGANIZMLARIGA QARSHI KURASH USULLARI - Sobirov Saidakbar (Journal of new century innovations, 2022)
Anatomiyasi: O’simliklar dunyosining xar bir turi vakillarida bo’lganidek, qishloq ekini karamning xam zararkunanda, kasallik va begona o’tlardan ximoya qilish dolzarb mavzu xisoblanadi.Ushbu maqolada karamning kelib chiqish tarixi, foydali xususiyatlari, zararli organizmlar (zararkunanda, kasallik va begona o’tlar) iga qarshi kurash usullari xaqida ma’lumotlar berilgan.