GLOBALLASHUV SHAROITIDA AXBORIY TAHDIDLAR VA ULARNING SHAXS IJTIMOIY-SIYOSIY DUNYOQARASHIGA TAʼSIRI - Burxonov Javodbek (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya: Maqolada Globallashuv sharoitida axboriy tahdidlar va ularning shaxs ijtimoiy-siyosiy dunyoqarashiga taʼsir qilishining ayrim jihatlari turli xil manbalar asosida ochib berilgan. Shuningdek, unda hozirgi davrda globallashuv jarayoni tobora kengayib borayotganligi va bu jahon siyosiy makonining yangicha koʻrinishi va taraqqiy etishiga taʼsir qilayotganligi haqida fikr yuritilgan. Jahon siyosiy makonida davlatlarning global rivojlanishi bu avvalambor, dunyoning barcha davlatlari va xalqlarining siyosiy, iqtisodiy, ijtimoiy, madaniy, ekologik, psixologik jihatdan birgalikdagi yangicha taraqqiyoti ekanligi ochib berilgan.