QORAQALPOG'ISTON RESPUBLIKASIDA TARVUZNING ZAMBURUG'LI KASALLIKLARINING OLDINI OLISH VA BASHORAT QILISH - Paluanova Ramuza (Journal of new century innovations, 2022)
Annotaciya. Ushbu maqola Qoraqalpog'iston respublikasi sharoitida tarvuz yetishtirish va uning zamburug'li kasalliklari bo'yicha tadqiqot o'tkazadi. Shuningdek, tarvuzning zamburug'li kasalliklarining oldini olish va bashorat qilish chora-tadbirlari haqida so'z yuritadi. Tadqiqot natijalari shuni ko'rsatdi, Qoraqalpog'iston respublikasi sharoitida tarvuzning zamburug'li kasalliklari ko'p uchraydi. Shu sababli, ularni bartaraf etish usullarini ochib beradi.