KO'CHMAS MULKNI BAHOLASHDA XARAJATLI YONDASHUVNI QO’LLASH - Abdullayev Axror Jaxbarovich; Raimova Durdona Durdibay qizi; Fayzixodjayeva Mavluda Lutfullayevna; Shonazarova Nilufar Baratovna (Journal of new century innovations, 2022)
Respublikamizda bozor iqtisodiyotiga o‘tish tamoyillari va uning keyingi bosqichlarida ustuvor yo‘nalishlarning belgilanishi, ayniqsa ijtimoiy-siyosiy hayotni, jumladan iqtisodiyotni erkinlashtirish, mulkdorlar sinfini tashkil qilishdan kelib chiqqan holda, bir qancha sohalarni jumladan, mulkni baholash tizimini isloh qilishni taqozo etadi.