ALEKSANDR FAYNBERG SHE'RLARI TARJIMALARIDA SHAKL VA MAZMUN MUTANOSIBLIGI - Mehruza G’aniyeva (Journal of new century innovations, 2024)
Aleksandr Faynberg ijodining Oʻzbek adabiyotida oʻziga xos o'rni bor. Shoir, she'rlarida xalqning tarixi, madaniyati, go’zal an’analari, mehru vafo, do’stga sadoqat o’ziga xos tarannum etilgan. Faynberg she'rlarini ingliz tiliga tarjima qilish nafaqat tilning o'ziga xosligi, balki asarning shakl va mazmun mutanosibligini saqlash kabi murakkab ijodiy jarayonni anglatadi. Ushbu maqolada Faynberg she'rlarining tarjima jarayonida duch keladigan asosiy muammolar va ularning yechimlari xususida so’z boradi.