QURILISHDA FOYDALANILADIGAN ISSIQLIK TA’MINOTI, ISITISH, VENTILYATSIYA VA KONDITSIYALASHTIRISH - T.R. Boboqulov (Journal of new century innovations, 2024)
Ushbu maqolada bino va inshootlar qurilishida muhandislik kommunikatsiya tizimlarini o`tkazish hamda ular haqida umumiy ma`lumotlar keltirilgan. Yilning eng issiq davrlari va ularning yil davrlari uchun zonalardagi temperaturalari keltirilgan jadvallar mavjud. Undan tashqari ventelyatsiya tizimlarining turlari hamda ularni qanday montaj qilish usullari keltirib o`tilgan.