OLIY TA`LIM TIZIMIDA FANLARARO INTEGRATSIYANI YO‘LGA QO‘YISH VOSITASI SIFATIDA ADABIYOT VA TARIX - Umida Abduqaxxarovna Azimova (Journal of new century innovations, 2022)
Maqola annotatsiyasi. (Abstract) O`zbek adabiy tanqidchi O. Sharafiddinov to‘g‘ri ta’kidlaganidek: “Cheksiz olamdagi katta-kichik har bir narsa o‘zaro bog‘liqlikda yaratilgani va biri boshqasining mavjudligini ta’minlab turgani uchun ham dunyoni bilishning uyushtirilgan pedagogik shakli bo‘lmish ta’lim jarayonida ana shu uzviylik, chambars aloqadorlik hisobga olinishi lozim. Mazkur maqola barcha sohalarda shaxs rivoji uchun adabiy asarlardan foydalanishning ahamiyatiga bag‘ishlangan bo‘lib, unda OTMida fanlararo integratsiyani yo‘lga qo‘yish vositasi sifatida asarlarda aks etilgan iqtisodiy muammolarlardan foydalanishning o‘ziga xos xususiyatlari, uzluksiz ta’lim tizimida adiblar hayoti va ijodini o‘rgatilishining o‘quv dasturi va darsliklarida yoritilishi va qo‘shimcha adabiyotlar sharhi, shoir tarjimai holi va asarlarini o‘rgatishda ularning bildirgan fikrlaridan foydalanishda innovatsion ta’lim texnologiyalarining talabalar kreativ qobiliyatini rivojlantirishdagi o‘rni yoritilgan.