ENERGIYA TEJAMKOR KONTAKTSIZ KOMMUTATSION QURILMALARINI ELEKTR ТAMINOTI TIZIMLARIDA QO’LLASH - E.X.Abduraimov; N.E.Hamidova (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya: Maqolada kontaktsiz kommutatsiya qurilmalarining kontaktli qurilmalarga nisbatan afzalliklarini tahlil qilgan holda, elektr taminoti tizimlarida qo'llanilishi mumkin bo'lgan energiya tejovchi yarim o'tkazgichli kontaktsiz kommutatsiya qurilmalarini ishlab chiqishni taqdim etadi. Qayd etilishicha, elektr taminotida kuchli elektromexanik yuklarni tarmoqqa ulash uchun yarim o‘tkazgichli kommutatsiya qurilmalaridan foydalanish energiya yo‘qotilishining kamayishiga olib keladi. Ishlab chiqilgan kalitlar, ajratgichlar, o'chirgichlar, kuchlanish (tok) relelari elektr sxemalari, ularning ishlash tamoyillari va tavsiflari bilan taqdim etilgan. Ushbu kontaktsiz kommutatsiya qurilmalarini elektr taminoti tizimlarida tizimlarida keng qo'llash tavsiya etiladi.