NASOS STANSIYASINI ELEKTR ENERGIYASI BILAN TA’MINLOVCHI NIMSTANSIYANING ASOSIY KO‘RSATKICHLARI TAHLILI - I.A.Abdullabekov; M.M.Mirsaidov; O.O.Zaripov; S.J.Nimatov; Q.B.Aliev (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya: Maqolada elektr nimstansiyasining nasos stansiyasini elektr energiyasi bilan ta’minlovchi asosiy ko‘rsatgislari hamda qo‘shimcha iste’molchilari sifatida hudud aholisi va kichik ta’mirlash sexining elektr ta’minotini tahlili berilgan. Elektr nimstansiyasi yuklamasining o‘zgarishi sug‘orish nasos stansiyalari yillik, oylik va kunlik suv etkazib berish grafiklariga bog‘liq ravishda o‘zgarib turadi. Bu grafiklarni ta’minlash uchun nasos agregatlarini pog‘onali ishga tushirib, nasos agregatlarining tarmoqdan olinayotgan aktiv, reaktiv va to‘liq quvvatlari hisoblangan. Toshkent viloyatidagi “Ramadan” nasos stansiyasi va “Ramadan” nimstansiyasi misolida TM-2500/35/6 turidagi transformatori 6 kV kuchlanish tarmog‘ida nasos agregatlarining bitta, ikkita va uchtasi bir vaqtda ishlaganda iste’mol qilinadigan to‘liq quvvati, aktiv quvvati, reaktiv quvvati, aktiv quvvat isroflari va reaktiv quvvat isroflari hisoblangan.