MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA KITOBXONLIKNI SHAKLLANTIRISH - O.Maxmudova; Z.Xotamova (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya: Maktabgacha yoshdagi bolalarda shakllangan tasavvur ta`limini tarbiyachi hayotiy tajribalariga asoslangan holda bor pretmet, shakllar va boshqalar haqida o`rgatib bolalarning fikrlash doirasini kengaytiradi. Bola ulg‘aygan sari atrof- olamga bo`lgan qiziqishi ortib boraveradi. O`z navbatida ularga bo`lgan qiziqishlariga javob izlay boshlaydi. Tarbiyachi kuzatishlar tashkil etib, bolalarda paydo bo`lgan savollarga o`z vaqtida to`g`ri javob berishi shart. Yo`qsa bolalarda bo`lgan qiziqish inqirozga yuz tutadi. Psixologik jihatdan tahlil qilinganda bolaning fikrlash qobiliyati susayadi va aqliy o`sish jarayonida qiyinchiliklar yuzaga keladi.